Herken je dit?

Dan heeft jouw paard mogelijk last van zijn/haar spieren.

Als sportmasseur voor paarden en myofascial equine therapist kan ik jouw paard helpen!

Heeft jouw paard nergens last van en loopt hij/zij eigenlijk heel lekker? Ook dan is het belangrijk 1 of 2 keer per jaar de spieren van jouw paard preventief te laten checken/behandelen.

Voorkomen is immers beter dan genezen!

Myofasciale behandeling

De term myofasciaal komt van myogeen (spierweefsel) en fascie (bindweefsel).

Als we speken over myofasciale pijn, spreken we over klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Deze worden veroorzaakt door de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints (spierknoop/verharding) in een of meerdere spieren. Zo’n spierknoop kan bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijn veroorzaken. 

Vervolgens beïnvloeden deze de daarop volgende spierketens, met als gevolg compensatie in de manier van bewegen. Door de triggerpoint te behandelen met een myofasciale tool,zorg ik ervoor dat de triggerpoints ontspannen, zodat de spieren weer beter kunnen functioneren, afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en het paard soepeler kan bewegen.

Als nabehandeling of aanvulling maak ik gebruik van verschillende massage technieken, positional releases, stretch oefeningen en taping. 

Hoe ga ik te werk?

Dit alles duurt zo’n 1-2 uur.

Voorwaarden

NB: Als myofascial equine therapist en sportmasseur voor paarden ben ik NOOIT een vervanging van een dierenarts, ik mag en zal geen (medische) diagnoses stellen!