Over mij

Ik ben Mirjam Paul, ORUN dressuur instructrice, paardensportmasseur en myofascial equine therapist.

Op mijn zestiende stond ik al les te geven aan ponycombinaties op de stal waar ik toen stond met mijn paarden. Omdat ik zelf met een ‘oude type’ haflinger tussen de paarden startte, wist ik hoe belangrijk het is om netjes en correct te rijden. Zelfs in het M2 wisten we vaak nog te winnen! Ik wilde dit heel graag doorgeven aan de fanatieke ponymeiden bij mij op stal en zo begon het.

Vanaf die tijd heb ik altijd les gegeven. Naast mijn HBO studie diermanagement en later ook naast mijn ‘normale’ baan. Behalve privélessen gaf ik op zaterdag en in de avond met veel plezier ook manegelessen.

In 2019 verhuisden ik en mijn gezin van het westen naar het noorden. Paarden aan huis, een droom die uitkwam! Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken en wilde mij meer verdiepen in de biomechanica.

De opleiding paardensportmassage bij Aeres was een eerste stap en daarna heb ik de opleiding tot myofasciaal equine therapist bij Academie Paard en Hond gevolgd. De kennis die ik hier opgedaan heb, kan ik mooi toepassen tijdens mijn lessen.

En andersom: nadat ik een paard heb behandeld, kan ik de eigenaren mooie tips en oefeningen meegeven om te zorgen dat het probleem niet of in mindere mate terug komt!

Ik werk graag samen met hoefsmeden, paardentandartsen, zadelmakers, dierenartsen en fysiotherapeuten. Om het paard optimaal in conditie te krijgen en/of te houden is het belangrijk dat alles klopt. Als ik ergens over twijfel zal ik ook altijd doorverwijzen naar een specialist.